We kunnen het ‘C woord’ bijna niet meer horen, ook Uganda ontkomt niet aan (de gevolgen van en de uitdagingen met) Corona.
De situatie is schrijnend: Het virus heeft er voor gezorgd dat flink wat gezinnen te kampen hebben met honger.

Mensen zijn hun baan kwijt geraakt, kunnen niet met (het openbaar) vervoer naar hun werk, mogen de plaats waar ze verblijven niet verlaten om naar hun werk te gaan/een baan te zoeken.
Dit alles leidde tot drie conclusies en 1 feit: geen baan = geen inkomen en geen inkomen = geen geld is geen eten kunnen kopen en dat betekent honger.
Maar waar begin je?
Gelukkig had de Masaka Runners Club, een samenwerkingspartner van Make the next step hier een helder idee over: waarom starten we niet bij leden van de club en hun gezin/familie die de hulp nodig hebben?
We hebben per slot van rekening een samenwerking.
(gelukkig heeft niet iedereen hulp nodig door kleine reserves of baanbehoud) en daar voegden we nog een aantal gezinnen bij die eerder werden bezocht in de afgelopen jaren en waarvan de MRC wist dat die hulp noodzakelijk was.

Daarom zijn we in mei gestart met het uitdelen van voedselpakketten die bestaan uit de basis: bonen, mailsmeel en zeep.
De pakketten worden per gezin verstrekt (en hoe groter het gezin, hoe groter de hoeveelheid), het voedsel wordt in Uganda gekocht, wordt door de MRC verspreid en zijn goed voor ongeveer 4 tot 5 weken = twee tot drie maaltijden per dag voor alle gezinsleden, voor de duur van een aantal maanden (zolang nodig is)
De pakketten kosten ca 35 tot 50 euro.
Een donatie voor een deel van een pakket kan natuurlijk ook.

Zie ook het kopje huidige stappen (via het kopje doorstappen)

Doneer nu: via of !!!