Onderscheidend!

Make The Next Step is een ambitieuze onderneming die vier kenmerken hanteert:
Persoonlijk, authentiek, vlot en stoer en dat zie je bijvoorbeeld terug in de communicatie en de projecten maar deze vier kernmerken worden ook voor ogen gehouden als er keuzes gemaakt moeten worden.

Persoonlijk
De projecten in Uganda worden persoonlijk begeleid door een coördinator van Make The Next Step, alle projecten hebben een gezicht.

Authentiek en op maat
Make The Next Step werkt uitsluitend met lokale mensen en Ugandeze samenwerkingspartners zoals de Masaka Runners Club.
Ideeën en projecten die er nog niet zijn, kunnen door bedrijven, fondsen en particulieren en Make The Next Step worden besproken.

Vlot
Door Nederlandse coördinatie en jarenlange management ervaring, wordt er efficiënt gewerkt en worden logische stappen het eerst gemaakt. Oftewel: eerst denken en dan doen.

Stoer
Make The Next Step begint klein maar wil in een paar jaar uitgroeien naar een middelgrote onderneming. Make The Next Step gelooft in grote, concrete dromen en laat zich niet van de wijs brengen als iemand zegt: Dat lukt je niet.

Ik verzin het niet
De problematiek in Uganda is divers en uiteraard heb ik ideeën hoe problemen kunnen worden aangepakt.
Maar zeg eens eerlijk: Als jij een probleem hebt, en iemand gaat je vertellen wat je “moet” doen om het probleem op te lossen… wat zou dat met je doen?
Of wat gebeurt er als iemand je zegt: ik weet wat je moet/kunt doen om gelukkiger te worden en hopla, je mag naar een workshop over geluk.
Het is niet aan ons om met oplossingen te komen die wij als oplossing zien en zo werkt Make The Next Step
De projecten en activiteiten zijn gericht op het genereren van inkomen zodat er geld is voor eten, educatie en medicatie.
En wat voor projecten en activiteiten dat zijn, ik ga het niet verzinnen maar sta open voor alle ideeën en plannen van de mensen daar.
En dan komt de manager in mij om de hoek kijken: ik werk, met input van lokale mensen, het plan en de begroting uit om helder te krijgen wat er voor nodig is om van a naar b te komen.

De verantwoordelijkheid ligt bij de lokale mensen
Ik denk mee, ik verbind, ik werk plannen uit, ik koppel personen aan elkaar en ik steek de handen uit de mouwen maar de verantwoordelijkheid van een activiteit of project ligt bij de lokale mensen zelf.
“het is jullie feestje”

Ik doe niets voor niets
Om te zorgen dat mensen een positief zelfbeeld houden of krijgen, doe ik niets cadeau.
Dat betekent dat het eerste jaar ca 20% van de inkomsten die worden gegenereerd voor Makethenextstep is, het tweede jaar 15% en het derde jaar 5%.

Zo kan er geld worden gespaard voor nieuwe activiteiten en projecten en worden de projecten drie jaar gemonitord, begeleid en waar nodig tijdig bijgestuurd.

Payit forward
Als ik iemand help, wil ik dat diegene ook iets voor een ander gaat doen.
En dat hoeft niet altijd in de vorm van geld te zijn, maar het kan ook het investeren van tijd en energie zijn, een maaltijd voor een buurvrouw op leeftijd of het delen en overdragen van je kennis of talenten.
Zo is de cirkel rond.

In te huren
Mijn 18 jaar als manager zet ik graag in bij bedrijven en daar wil ik geen salaris voor maar wel een donatie voor Make The Next Step
Op deze manier gaan donaties voor projecten, afhankelijk van de donaties voor verrichtte diensten, zo goed als volledig naar de projecten.

Mee stappen
Altijd al een keer de handen uit de mouwen willen steken? Daadwerkelijk iets bijdragen aan mensen die het zo hard nodig hebben?
Maak een stoere stap en ga met me mee om een project te coördineren of een activiteit neer te zetten. (vanaf 2021 weer mogelijk)

Ticket en verblijf
Mijn ticket en verblijf worden vanuit mijn salaris bekostigd en worden dus niet vanuit donaties bekostigd.