Project 3 – Voedselpakketten verstrekken

Project 3, Een project op afstand: Voedselpakketten verstrekken

Daar waar de meeste mensen in Uganda vóór Corona hun hoofd boven water konden houden en hun gezin konden voorzien van minimaal 1 maaltijd per dag, is dat dit medio vorig jaar niet meer het geval en dit alles door baanverlies en niet (met het openbaar vervoer) naar het werk kunnen of op zoek gaan naar 1 van de weinige schaarse banen.

Daarom zijn we in gestart met het uitdelen van voedselpakketten die bestaan uit de basis: bonen, maismeel en zeep.
De pakketten worden per gezin verstrekt (en hoe groter het gezin, hoe groter de hoeveelheid), het voedsel wordt in Uganda gekocht, wordt door 2 Ugandese samenwerkingspartners verspreid en zijn goed voor ongeveer 4 tot 5 weken = twee tot drie maaltijden per dag voor alle gezinsleden voor de duur van een aantal maanden (zolang nodig is).

In november doe ik aan aanvraag bij de Afas foundation met het verzoek om van 13 gezinnen uit te breiden naar 100 gezinnen voor de duur van 6 maanden. Binnen twee dagen word ik gebeld: een korte vraag over de begroting en een opmerking: ‘normaal doen we niet aan noodhulp’ (nee, Make the next step ook niet) ‘maar nu staat de wereld in de brand dus aanvraag akkoord’

Hoewel de verspreiding goed loopt, is het ook tijdrovend: begroting maken, het bestuur die de begroting moet goedkeuren, de tijd die het kost om het geld in Uganda te krijgen, de verspreiding van de pakketten, dan alle bonnen retour als ‘verantwoording’ en dan het volgende pakket. Daarom ga ik eind februari naar Uganda om te helpen met de verspreiding; dit scheelt tijd en (banktransactie) kosten.

Uiteraard houd ik jullie op de hoogte!

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.Raised 100 towards the 100 target.100Raised 100 towards the 100 target.100%
  • Voedselpakketten voor de huidige gezinnen en uitbreiden tot 100 gezinnen voor 6 maanden. V
  • Vervoer, benzine, banktransactiekosten V

Totaal: 100 Gezinnen

Met dank aan de Afas foundation en diverse particulieren