Stoer!

Wie is de vrouw en het gezicht achter Make The Next Step?
Ik stel me graag voor:

Tot eind 2018 combineerde ik mijn baan als (interim)locatie manager in de kinderopvang met vrijwilligerswerk in Afrika.
Het was voor mij hele fijne combinatie die mijn passie voor kinderen en mensen en mijn commerciële en sociale inslag een lange tijd in balans hield.

Tot ik me realiseerde dat ik méér wilde doen voor en in Uganda, want dat is het Afrikaanse land waar ik mijn hart verloor en dat heeft alles te maken met de mentaliteit van de mensen daar. Maar ja, waar vind je een werkgever die het prima vindt dat je regelmatig naar Uganda gaat om “je ding te doen in Afrika”?

Ik nam een drastisch besluit en ging in gesprek met mijn werkgever en na twee constructieve gesprekken, kwamen we overeen dat we uit elkaar zouden gaan en dat ik me kon gaan richten op mijn eigen onderneming ten behoeve van Uganda.

Weten wat je wilt maar nog niet helemaal hoe, die mentaliteit zie je terug in de quote van Pippi: I have never tried that before, so I think I should definitely be able to do that.

Mijn ervaring is dat als je een goed plan hebt dat niet alleen goed is voor jezelf maar ook voor andere mensen, dan “helpt het Universum een handje mee”

Dan komen er mensen op je pad die je verder helpen en als de focus maar helder is en je ziet wat je wilt ook écht voor je, dan komt het goed.

Na bijna 25 jaar ben ik uit de kinderopvang gestapt om méér voor en in Uganda te doen. Als ik dit vertel, is het antwoord vaak: Stoer!

Toen ik nadacht over mijn eigen vier belangrijkste kenwaarden én die van MakeTheNextStep, kwam ik vrij snel op: persoonlijk, authentiek, vlot en stoer.

Dus met die stoere Pippi mentaliteit ga ik veel mooie dingen voor en in Uganda doen.

Of zoals veel mensen me zeggen: een vrouw met een missie. En dat….dát klopt!
Stap met me mee en maak een snelle, kleine, grote, structurele óf stoere stap!
Zie het kopje stap mee of het bericht bij de welkom tekst.