Webwinkel “De helpende stap”

Als je in deze webshop iets koopt, koop je niet alleen een artikel maar méér nog het verhaal achter het artikel.
Hoe zit dat precies?
MakeTheNextStep wil graag dat individuen en gezinnen een eigen inkomen genereren zodat de leefomstandigheden verbeteren en er geld is voor voeding, medicatie en educatie.
Maar MakeTheNextStep wil daar ook iets voor terug als zij investeert: zowel financieel als via het pay it forward principe

Alle artikelen zijn gemaakt door lokale mensen en dragen bij aan eigen inkomen voor individuen en gezinnen
Ik stel ze graag aan jullie voor:


CEPO

CEPO is een Community Empowering Project Organisation en zet zich in voor gezinnen in de rurale gebieden buiten Masaka.
Onderdeel van CEPO is The Share The Passion School.
De betrokken leerkrachten willen graag onderwijs voor alle kinderen, óók de kinderen waarvan de ouders het schoolgeld niet (volledig) kunnen veroorloven.
De tassen, handige opvouwbare boodschappentas enportemonnees/toilettasjes zijn gemaakt met authentieke stoffen door Josephine, die de artikelen maakt in een niet gebruikt klaslokaal.
Van de opbrengst gaat 20% naar MakeTheNextStep en de overige 80% gaat naar de gezinnen die het schoolgeld niet (volledig) kunnen betalen.

Klik hier voor de artikelen

Ivan

Ivan is 1 van de leden van de Masaka Runners Club en is absoluut een getalenteerde hardloper en hij heeft een droom: de marathon van Rotterdam lopen in april 2020.
Buiten zijn talent voor hardlopen, maakt hij prachtige kunst objecten waaronder bewerkte spiegels en waxinelicht houders gemaakt van afval.
Verdeling van de opbrengst: 10% voor de Masaka Runners Club, 20% voor Make The Next Step en 70% om ticket naar Nederland te bekostigen, zodat Ivan zijn droom waar kan maken.
Daarnaast, vanuit het payit forward principe, leert Ivan een aantal kinderen van Happy Home Smile (het huis van Mama Florence waar zij 23 voormalig straatkinderen liefdevol opvangt, samen met 1 van haar dochters) hoe zij kunst artikelen kunnen maken.

Klik hier voor de spiegels

Happy Home Smiley (Mama Florence)

Mama Florence vertelde me: het begon met de opvang van 1 straatkind. Ik stelde mijn hart en huis open en wilde dit kind een toekomst geven.
1 kind werden en al snel 2 en inmiddels wonen er 23 ex straatkinderen bij mijn dochter en mij.
Drie kinderen worden gesponsord en gaan gelukkig naar school.
We houden ons hoofd boven water door donaties vanuit Engeland en ook vanuit een aantal kleine Ugandese organisaties.
Maar je hebt gelijk, het is erg kwetsbaar en het is lastig om de dagen en de weken goed door te komen als het gaat om voeding, medicatie en educatie.
Een aantal kinderen maakt armbanden van garen en de verdeling van de opbrengst is: 20% voor MakeTheNextStep en de rest voor educatie van de kinderen én om een activiteit te realiseren die inkomen gaat genereren.

Klik hier voor de armbandjes

Diversen

En soms kom ik iets tegen waarvan ik denk: wát een leuk artikel. Dat geldt bijvoorbeeld voor de sleutelhangers.
De opbrengst van deze artikelen gaat volledig naar Make The Next Step zodat er een bedrag kan worden gespaard om een activiteit op te zetten die inkomen gaat genereren.

Klik hier voor de artikelen